Home Bosna Udaljenost Beograd – Sarajevo

Udaljenost Beograd – Sarajevo

by Dn82aV47

Udaljenost između Banja Luke i Sarajeva je 295 kilomtara. Putničkim automobilom vremensko trajanje puta je oko 4 sata i 45 minita, prosečnom brzinom od 60 kilometara na sat sa potrošnjom do 22 litara benzina (ako se kao merna jedinica uzme da auto troši 7,5l na 100km).

Kako mapa pokazuje vazdušnom linijom razdaljina između ova dva grada je 192 km.

Iz Beograda do Sarajeva možete izabrati nekoliko puteva i kilometraža.

Najčešće korišćen put (295 km) je kada iz Beograda krenete severozapadno i uključite se na autoput Bograd-Zagreb (E70/A3). Posle nekih 76km pre Sremske Mitrovice se isključite sa autoputa i skrenete levo prema mestu Bogatići putem 20, zatim nastavljate putem 26 oko 54km, prema Loznici i Malom Zvorniku. Odatle se uključujete na put M19 prolazeći kroz Vlasenicu, Han Pjesak i Sokolac. Zatim se odvajate na put E761/M19, ulazite u ulicu Sarajevska prateći put M5, potom desno u ulicu Huremuša, pa opet desno kroz ulicu Bistrik i dalje ka centru Sarajeva.

Najkraći put (292km) je iz Beograda autoputem do Rume, pa skrenete ka Šapcu, i dalje isto preko Loznice i Malog Zvornika, Han Pjeska, Sokolca do Sarajeva.

Ukoliko više volite da putujete autoputem postoji i ruta preko Hrvatske al je najduža (364km, u trajanju od 5 sati i 30 minuta). Od Beograda idete autoputem preko Rume i Batrovca, ulazite u Hrvatsku i nastavljate autoputem sve do Županje, odatle skrećete levo prema Orašju pa idete ka Brčkom, dalje putem R458 prema Tuzli i gradu Živinice prateći put M18 sve do Sarajeva.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!