Home Hrvatska Udaljenost Beograd – Rijeka

Udaljenost Beograd – Rijeka

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Beograd-Rijeka je 550 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 476 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 5 sata i 2 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Beograda krenete autoputem E 70 prema Sremskoj Mitrovici i graničnom prelazu Batrovci. Nakon ulaska u Hrvatsku krećete se prema Slavonskom Brodu i prema Zagrebu prateći E 70/A3. Nakon prelaska Zagreba skrećete levo prema Karlovcu prateći deonicu autoputa A1, a kod Bosiljeva nastavljate na A6. Najzad skrećete desno na put 3 i pratite putokaze za centar Rijeke.

Drugi način putovanja jeste preko Mađarske, mada ako se odlučite za ovu relaciju da pređete navedeno rastojanje trebaće Vam oko 8 satii 30 minuta.

Iz Beograda krećete na autoput E 75 prema Novom Sadu i posle Bačke Topole skrećete levo prema Bajmoku. Prolazite granicu sa Mađarskom, krećete zapadno prema Pečuju (Pecs) i ubrzo prolazite granicu sa Hrvatskom kretajući se autoputem E 661. Idete sve do Garečnice, i prelazite na put 45, a nakon par kilometara se desnom stranom uključujete na put E 70 prema Zagrebu. Ostatak puta do Rijeke je isti.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!