Home Slovenija Udaljenost Beograd – Maribor

Udaljenost Beograd – Maribor

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Beograd-Maribor je 509 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 422 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 4 sata i 46 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste preko Hrvatske. Iz Beograda krećete autoputem E 70 prema Sremskoj Mitrovici i prelazite granični prelaz Batrovci. Nastavljate autoputem preko Babine Grede prema Zagrebu. Sa autoputa E 70/A3, prelazite desno na autoput E 59 i nastavljate prema Zaprešiću. Pratite autoput E 59/A4, sve do izlaza levo na put 430. Nastavljate pravo Titovom cestom, a na kružnom toku idete levo u ulicu heroja Bračića.

Naravno, možete putovati i preko Mađarske do Slovenije, ali će Vam trebati dosta vremena, malo više od 7 sati vožnje bez pauza. Od Beograda idete autoputem E 75 prema Novom Sadu, a kada prođete Bačku Topolu isključujete se levo na put 303. Priključujete se na autoput E 65, a kasnije desno na M 70.Drugi način je autoputem E 75 kroz Mađarsku, gde se ispred Budimpešte uključujete na E 71 i nastavljate istim pravcem prema Mariboru.

Putarina u Srbiji iznosi: 250 dinara za I kategoriju motornih vozila, a 390 za II kategoriju.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!