Home Slovenija Udaljenost Beograd – Ljubljana

Udaljenost Beograd – Ljubljana

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Beograd-Ljubljana je 531 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 485 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 4 sata i 48 minuta, koliko u proseku traje vožnja, bez pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji je: Iz Beograda se izlazi na autoput E-75, zatim na autoput E-70 preko Rume i Sremske Mitrovice. Nastavljate pravo prema graničnom prelazu sa Hrvatskom- Batrovci. Kroz Hrvatsku prelazite Slavonski Brod i nastavljate ka Zagrebu. Prelazite obilaznicu oko Zagreba i krećete ka granici sa Slovenijom. Po ulasku u Sloveniju nastavljate pravo kretajući se ka Novom Mestu. Do Ljubljane stižete preko Trebnja i Grosuplja.

Do Ljubljane se može putovati i preko Mađarske. Iz Beograda krenete autoputem E-75, prema severu, tačnije Subotici. Zatim se levo isključujete sa autoputa na put 11/Aleksandrovi Salaši. Nakon par kilometara blago skrećete na Senćanski put, ponovo levo, pa desno prolazite Suboticu, i dalje pratite put 11, isključujete se levom stranom i pratite put do Kelebije. Zatim idete -Dunajfoldvar, Siofok, pa sve autoputem pored Balatona( jezera-Panonskog mora ), Nagikanjize, Maribora do Ljubljane.

Putarina preko Hrvatske iznosi 15 evra, u Sloveniji Vinjeta takođe iznosi 15 evra, koja traje 7 dana. Što se vinjete u Mađarkoj tiče, iznosi 5 evra traje 7 dana.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!