Home Evropa Udaljenost Beograd – Krf

Udaljenost Beograd – Krf

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Beograd-Krf je 965 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 576 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 10 sata i 48 minuta vožnje.

Najkraći put jeste autoputem Beograd-Niš-Skoplje do grčkog graničnog mesta Evzoni. Od granice pratite putokaz Atina, ne ulazite u Solun, vozite do skretanja desno (zapadno) prema gradovima Verija i Kozani. Egnatija put od skretanja preko Verije, Kozanije do Grevene (ne ulazi se u gradove, prati se zelena tabla na kojoj piše Egnatia Road). Od Grevene idete starim putem prema Mecovu. Nekoliko kilometara posle Mecova skrećete levo i koristite novoizgrađenu deonicu Egnatije u dužini od 10-ak kilomatara. Nastavljate starim putem prema Janini (Ianina). Ulaskom u grad Janinu prati se putokaz Egnatija Igumenica (na levo). Od Janine do Igumenice stižete Novom trasom Egnatija puta, sa deonicom starog puta od 10-ak kilometara.

Na taj način trajanje puta od Grčke granice Evzoni do Igumenice je oko 5-6 sati. Putarine na ovoj relaciji su: Od Beograda do Niša 730 dinara, od Niša do Leskovca 190 dinara, u Makedoniji će Vas koštati oko 3.5 evra, a graničnom prelazu sa Grčkom 2,40 evra. Ostatak naplatnih rampa zavisi od toga koji put ćete izabrati. Sto se trajekta tice, na primer za auto i tri osobe jeste oko 45 evra. Postoji i jeftinija varijanta gde trajekt putuje 2 sata, ide dva puta dnevno i za auto i tri osobe košta 31 evro.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!