Home Evropa Udaljenost Beograd – Atina

Udaljenost Beograd – Atina

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Beograd – Atina je 1103 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 805 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 11 sata i 9 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Beograda krenete autoputem E 75 prema jugu Srbije. Prolazite Jagodinu, Paraćin, Aleksinac, isključenje za Niš, Leskovac, Vranje i ulazite u Makedoniju. Kroz Makedoniju prolazite Kumanovo, isključenje za Skoplje, Veles i granični prelaz sa Grčkom. Krećete se autoputem do Soluna, Larise, Volosa prateći putokaze za Atinu.

Naravno, do Atine možete doći i preko Bugarske. Isključujete se sa autoputa E 75 prema Nišu, prolazite Pirot, Dimitrovgrad i ulazite u Bugarsku autoputem E 80. Vozite do Sofije, nastavljate južno prema Blagoevgradu i gradu Sandanski. Pratite autoput E 79 prema granici sa Grčkom do Soluna. Ostatak puta je isti. Ova relacija je duža pedesetak kilometara.

Trajanje direktnog leta avionom je oko 1 sata i 35 minuta, a sa presedanjem može biti duži od 3 sata i 50 minuta.

Iznos putarina zavisi od mesta uključenja na autoput.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!