Home Hrvatska Udaljenost Rijeka – Ljubljana

Udaljenost Rijeka – Ljubljana

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Rijeka – Ljubljana je 115 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 81 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 1 sata i 43 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Rijeke krenete Osiječkom ulicom, zatim se uključujete levo na put E 61 i nastavljate prema Matulji. Pratite isti put, koji je na nekoj mapi obeležen i kao Kvarnerska Autocesta. Nedaleko odavde nalazi se granica sa Slovenijom koju prelazite i ulazite u Sloveniju. Ovde se krećete putem koji je označen kao put 6, prolazite Ilirsku Bistricu i nastavjate desno na put 404. Prolazite Zagorje, Pivku i ponovo nastavljate putem 6. Nakon par kilometara se desno uključujete na E 61, prolazite Postojnu i Vrhniku. Na kratko se uključujete na autocestu E 70, ali se isključujete levo prema Ljubljani.

Naravno, možete iz Rijeke krenuti i putem E 65 prema opštini Delnice, preći na put 203 i ubrzo preći granicu sa Slovenijom. Ovde pratite put 106, proaite Kočevje, Mrtvice i Škofljice. Vozite Dolenjskom cestom i uazite u Ljubljanu.

Cestarina uglavnom zavisi od priključenja na autocestu, a naravno tu je plaćanje vinjete.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!